STYRELSEN

JOHAN - ORDFÖRANDE

Det är viktigt att belysa mångfalden i samhället och i Trollhättans stad. Staden är en mångfaldsstad och pride i Trollhättan är nödvändighet för att visa det finns en plats för alla, samt att sprida kärleksbudskapet. Det är jätteviktigt att visa att tolerans och oliktänkande ska vara en självklarhet. Normen i samhället är en konstruktion och ingen är den andre lik. Vi ska därför ha en pridefestival som visar på att alla får plats under regnbågen. Min vision är ett firande som starkt belyser vikten av att få vara den man är oavsett vem man är samt att man ska få vara trygg i den man är. Jag har en dröm om att alla ska få vara som man är och inte behöva dölja det för någon. 


ELISABETH- VICE ORDFÖRANDE

Mitt hjärta klappar för HBTQ-frågor då det finns så stora orättvisor i världen kring dessa frågor och även om vi nu har kommit långt i Sverige så har vi fortfarande en väldigt lång resa kvar! Många länder har dessutom inte kommit någonstans alls. I vissa länder backar man utvecklingen och allt detta måste vi hjälpas åt att motverka med alla krafter och medel vi har! Det är även viktigt för barnen som växer upp nu och att vi passar på att fånga den generationen från början och visa det naturliga i att få älska vem man vill. För mig är det viktigt med en dag där vi uppmärksammar och firar allas lika värde och rättigheter och att man får älska vem man vill! Och det är viktigt att vi får en sådan härlig dag tillsammans i Trollhättan! Min vision är att Trollhättan Pride blir en glädjefylld dag där staden är fylld av folk som visar sitt engagemang och stöd för HBTQ-personer och deras rättigheter. 


MARCUS - KASSÖR

Jag har varit öppen bög sen jag var 14. Skoltiden var väldigt jobbig med både fysisk och psykisk misshandel och med vuxna som inte visste hur de skulle hantera situationen. Mycket har hänt på de 18 år som har gått sen dess, och jag slås dagligen av hur långt vi kommit. Mycket återstår dock att göra, kanske framförallt för transpersoner och icke-binära. Jag är tacksam över möjligheten att nu få vara med i Trollhättan Pride också. Ett Pridefirande gör mycket för att öka acceptansen för allas olikheter och jag hoppas att det är blir en återkommande glädjefest för alla i Trollhättan!


SAID - LEDAMOT

Vi tog initiativ till detta då vi tycker lokala perspektiv är jätteviktigt, alla har inte modet att besöka Pride i en annan stad eller har ett socialt nätverk som stöttar, här spelar lokalt engagemang en stor roll! Det jag tycker är viktigt med att ha pridefestivalen är att alla ska få ha en dag där vi stolt firar mångfald oavsett vilka regnbågsfärger vi har! Alla ska känna sig inkluderade, oavsett om man är hetero, homo, bi, trans eller queerperson. Min vision är att Trollhättan Pride ska bli en regnbågsfestival där vi alla tillsammans är stolta över vilka vi är oavsett vem vi älskar, väljer att ha familj med, har sex med eller vilken könstillhörighet vi väljer.


REBECCA - LEDAMOT

Presentation kommer inom kort. 

LINDA - LEDAMOT

Presentation kommer inom kort. 


MARIA - LEDAMOT

Jag gick med i föreningen första dagen den blev offentlig tror jag. Jag blev så glad över att det äntligen hände något för hbtq-personer och deras vänner i vår stad. Att sedan bli vald in i styrelsen för att kunna vara med och påverka arbetet runt är bara grädde på moset.

Jag tycker att det är viktigt att synliggöra att alla städer har innevånare som inte faller in i normen. Att vi finns och är människor som alla andra. Att jag som kvinna lever ihop med en annan kvinna inte är något konstigt eller bisarrt. Varför ska vi skämmas eller behöva gömma vårt förhållande? Alt er love som de säger i Skam.

Vi som förening och evenemang kämpar för att inte behövas. Tänk på det!

Jag önskar att ett pridefirande i Trollhättan öppnar upp vårt samhälle och att alla får uppleva den underbara kärleken som sprids som en löpeld när man går i paraden. Inte bara den dagen utan alla dagar på året.
Presentation Styrelsen Trollhättan Pride 2019