STYRELSEN

JOHAN - ORDFÖRANDE

Det är viktigt att belysa mångfalden i samhället och i Trollhättans stad. Staden är en mångfaldsstad och pride i Trollhättan är nödvändighet för att visa det finns en plats för alla, samt att sprida kärleksbudskapet. Det är jätteviktigt att visa att tolerans och oliktänkande ska vara en självklarhet. Normen i samhället är en konstruktion och ingen är den andre lik. Vi ska därför ha en pridefestival som visar på att alla får plats under regnbågen. Min vision är ett firande som starkt belyser vikten av att få vara den man är oavsett vem man är samt att man ska få vara trygg i den man är. Jag har en dröm om att alla ska få vara som man är och inte behöva dölja det för någon. 


JENNIFER - VICE ORDFÖRANDE

Min syster är gay och lever tillsammans med en ickebinär transperson. Att stå bredvid, se och höra men inte göra något är inte tillräckligt. Jag vill vara med och förändra och påverka. Jag vill kämpa för min syster och hennes rättigheter. Jag tänker kriga varje dag för henne, och alla HBTQ-personer.

Jag vill att alla ska känna sig välkomna i Trollhättan. Jag vill att människor ska känna sig trygga i vår stad och i sig själva. Och jag vill att vår stad ska gå i regnbågens färger året om. Festivalen är vårt mål, men om vi tillsammans kan hjälpas åt att varje dag ta ställning till HBTQ-personers rättigheter så kommer vi komma långt. Tillsammans kan vi göra skillnad.

När jag för första gången gick Prideparaden, i Stockholm 2017 fick jag min första "smäll-på-käften-upplevelse". Där och då, med tårarna strömmandes ner för kinderna insåg jag hur viktigt det var. Jag insåg att jag inte kan stå och se på när denna orättvisa som så många människor behöver utstå sker här och nu, varje dag. Jag såg personer gå i paraden med tejpade munnar och banderoller med texten "marching for those who can't".Människor hatar för att människor älskar, eller bara är, människor lever i förtryck för att dom inte befinner sig innanför samhällets snäva normer, dom lever instängda och i förnekelse och har inte möjlighet att leva ett liv i frihet, där dom får vara den dom är. För mig är detta fullständigt obegripligt. Och helt oacceptabelt.

Min vision är att Trollhättan nu sluter upp, för tillsammans är vi starka. Det spelar ingen roll vem du är, vem du älskar, vilken könstillhörighet du har. Alla människor är lika mycket värda och ska därför ha samma rättigheter och få känna samma frihet. Detta vill jag kämpa för.

För i slutändan, ska kärleken segra!


ERICA - KASSÖR

Jag engagerar mig i det jag anser viktigt och har länge saknat en pridefestival i Trollhättan. Att vara med och bidra med det jag kan så att den äntligen kan bli av är därför självklart. För mig handlar Pride om det självklara i alla människors lika värde, rätten att få vara vem en vill och älska vem en vill. Alla ser dock inte detta som självklart och så länge det är så, så har vi ett ansvar att manifestera! Min vision för Trollhättan Pride är kärlek, respekt och kamp med en tydlig Trollhätte-känsla.


HANNAH - LEDAMOT

Jag har valt att engagera mig i Trollhättan Pride eftersom jag vill vara med och bidra till en större mångfald och visa på att det ryms många identiteter och erfarenheter inom HBTQIA+ rörelsen. För mig är det viktigt med Pride eftersom vi inte bara firar alla människors lika värde utan även för kampen vidare för de som av olika anledningar inte kan vara öppna med vilka de är. Min vision om ett bra firande är ett Pride för alla som definierar sig som HBTQIA+ och våra allierade. 


MARCUS - LEDAMOT

Jag har varit öppen bög sen jag var 14. Skoltiden var väldigt jobbig med både fysisk och psykisk misshandel och med vuxna som inte visste hur de skulle hantera situationen. Mycket har hänt på de 18 år som har gått sen dess, och jag slås dagligen av hur långt vi kommit. Mycket återstår dock att göra, kanske framförallt för transpersoner och icke-binära. Jag är tacksam över möjligheten att nu få vara med i Trollhättan Pride också. Ett Pridefirande gör mycket för att öka acceptansen för allas olikheter och jag hoppas att det är blir en återkommande glädjefest för alla i Trollhättan!


ROBIN - SUPPLEANT

Pridefestival i Trollhättan har länge diskuterats och i somras kände vi att det var dags att ta initiativ. Vi vill med Trollhättan Pride samla trollhätteborna att tillsammans stå upp för alla människors lika värde och rätt. Självklart vill jag engagera mig och bidra till det. För mig är det viktigt att HBTQ-personer ska kunna känna frihet att leva ut sig själva i Trollhättan. Genom pridefestivalen gör vi det möjligt. Min vision för Trollhättan Pride är en festival som samlar alla typer av trollhättebor i en gemensam kärleksfest! 


SAID - SUPPLEANT

Vi tog initiativ till detta då vi tycker lokala perspektiv är jätteviktigt, alla har inte modet att besöka Pride i en annan stad eller har ett socialt nätverk som stöttar, här spelar lokalt engagemang en stor roll! Det jag tycker är viktigt med att ha pridefestivalen är att alla ska få ha en dag där vi stolt firar mångfald oavsett vilka regnbågsfärger vi har! Alla ska känna sig inkluderade, oavsett om man är hetero, homo, bi, trans eller queerperson. Min vision är att Trollhättan Pride ska bli en regnbågsfestival där vi alla tillsammans är stolta över vilka vi är oavsett vem vi älskar, väljer att ha familj med, har sex med eller vilken könstillhörighet vi väljer.