Trollhättan Pride 2023

Trots ostadigt väder valde ca 2000 personer att delta i årets Pridefestival. Styrelsen är så nöjda över uppslutningen, vi försökte göra ett program som tilltalade alla och känner att vi lyckades bra med det, både för ung som gammal. Med inledning av show från Showskolans, invigning med Imaa Queen och sång av Jane Dalsia, vår egna låt Proud av Rebecka Haak, dans från N3 Dance for Pride, allsång för de yngre med Rut-Kerstin och avslutning med fantastiska Dotter efter paraden! Och själva paraden, vilken kärleksparad! Känslan av att tillsammans gå genom vårt Trollhättan med vårt kärleksbudskap går inte att beskriva med ord!

Däremot kan hela vår Pridefestival sammanfattas med tre ord, trygghet mångfald och kärlek! Kvällens Trollhättan AfterParty på Folkets hus blev också lyckad, främst vare vår fantastiska hostess Imaa Queen och dragartisterna Ada Option och Jane Dalsia. Vem fällde inte en kärlekstår när Jane Dalsia sjöng Elton Johns Can You Feel The love Tonight? Eller tappade andan när Ada Option gjorde en hoppande split från scen till dansgolvet efter att hon tydligen inte fick tillräckligt med uppmärksamhet med att dansa och mima till låten Attention med Todrick Hall? Eller vilka blev inte blev djupt medvetna och chockade efter Imaa Queens version av "Havet" Är Djupt?

Vi i styrelsen för Trollhättan Pride vill skicka ett stort tack till Trollhättans stad, Folkets hus kulturhus, City Trollhättan, samt alla sponsorer och volontärer! Utan er är inte Trollhättan Pride möjlig!

Sponsorer

Glitterpaketet

Clarion Hotel

Kunskapsförbundet

Entré

GKN

Trollhättans Stad

Trollhättan Energi

Trollhättans Riksteaterförening

Eidar

Folkets Hus

Kraftstaden

Backstage

Guldpaketet

Amigo Ink

Centerpartiet

Svenska Kyrkan

Autocom

Handels

TTela

Ruckel Brewing

Socialdemokraterna

Vänsterpartiet

IF Metall

Antidiskrimineringsbyrån

LO

City Trollhättan

Silverpaketet

Etage

Arena Älvhögsborg

Vision

VBG Group

Remember Me

Kommunal

Liberalerna

Bronspaketet

IUC

Miljöpartiet

SkandiaMäklarna

Marlenes Zookällare