Trollhättan Pride 2022

2022 blev en härlig Pridefestival med massor av kärlek, glädje, dans och mångfald. Äntligen fick vi stolt vandra genom Trollhättan i en färgsprakande parad tillsammans, vilken uppslutning! En första uppskattning är att vi var ca 3000 som gick i paraden, men det är alltid svårt att uppskatta. Att så många som tillsammans vandrade i paraden för allas rätt att älska och vara den en är, den känslan är obeskrivlig! Vi hörde många som vid varje vägkorsning undrade när vi skulle se slutet av paraden, den tycktes aldrig ta slut. Vi i styrelsen för Trollhättan Pride hoppas att vi alla fortsätter vandra stolt tills nästa års parad. Kampen för allas rätt att älska och vara den en är, den tar nämligen inte slut efter en prideparad.

Kvällens efterfest på Folkets hus Kulturhuset blev också succé! Vår fantastiska dragartist och DJ Imaa Queen, som inte bara gick med oss i paraden och tog emot oss på torget, var också kvällens DJ och underhöll oss i flera timmar fram 01:00. Kvällens show leddes av fantastiska Admira Thunderpussy, Sveriges längsta dragartist, som med sin vassa tunga och humor presenterade artisterna Cherry Wilder, Harley Queen, Elegy Ellem, samt Imaa Queen. Admira körde såklart även en egen fabolösa show och var också den som höll ihop hela showen, som bestod av en härlig blandning av normutmanande drag, modern burlesk och eldshow. Der gick verkligen hett till på scenen! Men hetast, det var det på dansgolvet där gästerna verkligen fick dansa, festa och älska!

TACK till Trollhättans Stad för allt stöd vi fått, det var även härligt att se vår stadsdirektör stolt hålla stadens regnbågsfärgade banderoll längst fram i stadens paradsektion.

TACK City Trollhättan, vad hade vi gjort utan Marcus och Lisa som planerat, förberett och var på plats för att hjälpa oss att bygga upp området med bland annat torgbord för våra utställare, elbilar för barnen och upplät sin lokal för oss, våra volontärer och artister. Vi vill även tacka Sour Café för att de sponsrade oss med kaffe under hela dagen.

Ett stort TACK till vår huvudpartner Folkets hus Kulturhuset för deras enorma engagemang och support! Förutom att sponsra har de stöttat med att planera både dagsarrangemanget och efterfesten, tryckt våra fina vepor, varit dem som såg till att vi fick musik i paraden och löste tekniken på våra två scener.

TACK till Eidar för att ni ordnade med med de två fordon som fanns i paraden, tack vare er fick vi i år en bra spridning av musik i nästan hela paraden.

TACK till Trollhättan Action Week för att ni sponsrade med scenen och får oss att synas, samt att ni lyfter HBTQ-frågorna inom sport och idrottsvärden!

TACK till alla våra sponsorer och fantastiska volontärer, utan er är inte Trollhättan Pride möjlig!

Sist men inte minst, TACK till alla er som besökte oss, det är för er som vi gör detta!

Från botten av våra hjärtan, tack till ALLA, det är VI som TILLSAMMANS är Trollhättan Pride!

Snart kommer vi att börja planera inför Trollhättan Pride 2023, vi hoppas att vi alla tillsammans kan fortsätta utveckla Trollhättan Pride år efter år!

Återigen, ett stort TACK!

Sponsorer

Glitterpaketet

Eidar

Folkets Hus

Trollhättans Stad

Clarion Hotel

GKN

Trollhättans Riksteaterförening

Trollhättan Action Week

Trollhättan Energi

TTela

Kraftstaden

Kunskapsförbundet

Guldpaketet

Djurfarmacia

LO

Miljöpartiet

Socialdemokraterna

Vänsterpartiet

Epassi

Svenska Kyrkan

Centerpartiet

Amigo Ink

Integrationsforum

City Trollhättan

Silverpaketet

Varbi

Kommunal

Real Gymnasiet

Vision

Moderaterna

Backstage

Remember Me

Bronspaketet

Liberalerna

Helpfully