Styrelsen

Rebecca - Ordförande

 

Said - Vice Ordförande och Kassör

Vi tog initiativ till detta då vi tycker lokala perspektiv är jätteviktigt, alla har inte modet att besöka Pride i en annan stad eller har ett socialt nätverk som stöttar, här spelar lokalt engagemang en stor roll! Det jag tycker är viktigt med att ha pridefestivalen är att alla ska få ha en dag där vi stolt firar mångfald oavsett vilka regnbågsfärger vi har! Alla ska känna sig inkluderade, oavsett om man är hetero, homo, bi, trans eller queerperson. Min vision är att Trollhättan Pride ska bli en regnbågsfestival där vi alla tillsammans är stolta över vilka vi är oavsett vem vi älskar eller väljer att skaffa familj med.

Maria - Ledamot

Jag gick med i föreningen första dagen den blev offentlig tror jag. Jag blev så glad över att det äntligen hände något för hbtq-personer och deras vänner i vår stad. Att sedan bli vald in i styrelsen för att kunna vara med och påverka arbetet runt är bara grädde på moset.

Jag tycker att det är viktigt att synliggöra att alla städer har innevånare som inte faller in i normen. Att vi finns och är människor som alla andra. Att jag som kvinna lever ihop med en annan kvinna inte är något konstigt eller bisarrt. Varför ska vi skämmas eller behöva gömma vårt förhållande? Alt er love som de säger i Skam. Vi som förening och evenemang kämpar för att inte behövas. Tänk på det!

Jag önskar att ett pridefirande i Trollhättan öppnar upp vårt samhälle och att alla får uppleva den underbara kärleken som sprids som en löpeld när man går i paraden. Inte bara den dagen utan alla dagar på året.

Ralf - Ledamot

 Jag tycker om att sätta färg på vardagen och vill att alla ska känna sig trygga och välkomnade. Det är pride för mig. När jag fick reda på att det skulle bli ett pridetåg i lilla Trollhättan 2018 var min första reaktion "skitkul - äntligen!" Jag blev själv engagerad i föreningen 2020, som en del av valberedningen. Året efter gick jag med i styrelsen, jag ville vara med och skapa något som är både roligt och fint samtidigt!

Lili-Ann - Ledamot

Glad och stolt. Det kände jag mig när jag blev invald i Pride-styrelsen. Jag har lärt mig mycket detta första år och vill fortsätt arbeta och samarbeta kring vår viktiga Pride-dag. En dag som jag tror och hoppas får många att känna samröre, känna att de inte är ensamma om sitt sätt att tänka och leva. Förhoppningen är att känslan av samhörighet och glädje som finns på Pride-dagen ska spilla över på alla årets dagar.

Allas människors lika värde och rätt till kärlek är självklar.

Och som sagt: ”Let's get one thing straight, I'm not

Alex - Ledamot

Anna L - Ledamot

Anna S - Suppleant

Maarit - Suppleant